Trwa ładowanie...
dspzfjx
dspzfjx

Gulasz z dzika z kaparami

Przepis

Gulasz to danie proste, choć wymagające cierpliwości. Sekretem smaku tej potrawy jest dobór mięsa. Znakomicie sprawdzi się dziczyzna, w tym mięso z dzika na gulasz. To sprawdzony pomysł na obiad dla kilku osób.

2.0
(1 głos)
Oceń:
dspzfjx
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Gulasz z dzika z kaparami
www.krolestwogarow.pl
Składniki
  • 1 kg mięsa na gulasz z dzika,
  • 3 cebule,
  • gałązka rozmarynu,
  • 4 jagody jałowca,
  • pieprz czarny,
  • 300 ml bulionu (gęsiego lub wołowego),
  • 8-10 pełnych łyżek kaparów,
  • kawałek skórki z cytryny (1x2 cm).
Przepis

Mięso umyć i osuszyć. W garnku o grubym dnie rozgrzać tłuszcz, wrzucić mięso i obsmażyć ze wszystkich stron na rumiano. Wlać bulion, dodać 2-3 ziarna pieprzu, rozmaryn, jałowiec i dusić około 15 minut. Cebule pokroić w półplasterki, podsmażyć na tłuszczu. Dodać do mięsa i dusić dalej pod przykryciem. Gdy mięso jest już prawie gotowe, dodać kapary i dusić, aż mięso będzie miękkie. Gotową potrawę podawać w towarzystwie kaszy i ulubionego warzywnego dodatku.
Zobacz także: chrupiące i pyszne naleśniki ze szparagami

Gulasz z dzika z kaparami
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
dspzfjx

Podziel się opinią

4
2
Share
dspzfjx
dspzfjx
dspzfjx
dspzfjx
dspzfjx