Trwa ładowanie...
d3b3on1
d3b3on1

Faszerowane jajka. Klasyczna przystawka nie tylko do święta

Przepis

Jajka i wędzony łosoś to duet idealny. Choć faszerowane jajka kojarzą się przede wszystkim z Wielkanocą, ta przystawka doskonale pasuje zarówno na domowe imprezy, jak i rodzinne śniadania. Przepis z bloga "Marta M.".

3.0
(4 głosy)
Oceń:
d3b3on1
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Okazja:
Faszerowane jajka. Klasyczna przystawka nie tylko do święta
Marta M.
Faszerowane jajka. Klasyczna przystawka nie tylko do święta
Składniki
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • kilka plastrów wędzonego łososia pokrojonego w kostkę
  • 1 łyżka majonezu
  • 4 łyżki serka kremowego typu almette
  • 1 łyżka szczypiorku
  • pół szklanki świeżo tartego chrzanu
  • sól, pieprz
Przepis

Wydrążamy żółtka z jajek i umieszczamy w misce. Dodajemy resztę składników i mieszamy. Nadziewamy połówki jajek i zajadamy.

Zobacz też przepis na dorsza w delikatnym cieście

Faszerowane jajka. Klasyczna przystawka nie tylko do święta
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d3b3on1

Podziel się opinią

6
1
Share
d3b3on1
d3b3on1

d3b3on1
d3b3on1
d3b3on1