Trwa ładowanie...
d2nycrf

Pieczone ziemniaki z dipem twarożkowym

Przepis

Pieczone ziemniaki mogą być nie tylko dodatkiem do obiadu, ale także samodzielną przekąską. A jeśli dodamy jeszcze do nich twarożkowy dip, otrzymamy przepyszną, łatwą do przygotowania i sycącą kompozycję.

d2nycrf
3.3
(9 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Rodzaj diety:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 4 średnie lub duże ziemniaki
  • 100 g chudego twarożku kanapkowego (do 5 proc. tłuszczu)
  • łyżka oleju lnianego lub rzepakowego
  • 2–3 gałązki szczypiorku
  • gałązka koperku
  • mały ząbek czosnku
  • szczypta soli i pieprzu
Przepis
  • Ziemniaki dokładnie umyj, ponacinaj i upiecz w łupinach.
  • Twaróg rozrób widelcem z jogurtem, solą i olejem.
  • Czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do masy.
  • Szczypiorek umyj i drobno posiekaj.
  • Ziemniaki przekrój na pół i ułóż na talerzu łupiną do dołu.
  • Obłóż je gzikiem (czyli masą twarogową), posyp szczypiorkiem, pieprzem i odrobiną kuminu.

Przepis pochodzi z książki Agaty Lewandowskiej "Dieta dla urody. Zdrowa skóra, piękne włosy i paznokcie!"

  Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
Pieczone ziemniaki z dipem twarożkowym
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

6
1
Share
d2nycrf
d2nycrf
d2nycrf
d2nycrf
d2nycrf
Więcej tematów
d2nycrf