Pieczone ziemniaki z dipem twarożkowym
Pieczone ziemniaki mogą być nie tylko dodatkiem do obiadu, ale także samodzielną przekąską. A jeśli dodamy jeszcze do nich twarożkowy dip, otrzymamy przepyszną, łatwą do przygotowania i sycącą kompozycję.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
Rodzaj diety: |
- Ziemniaki dokładnie umyj, ponacinaj i upiecz w łupinach.
- Twaróg rozrób widelcem z jogurtem, solą i olejem.
- Czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do masy.
- Szczypiorek umyj i drobno posiekaj.
- Ziemniaki przekrój na pół i ułóż na talerzu łupiną do dołu.
- Obłóż je gzikiem (czyli masą twarogową), posyp szczypiorkiem, pieprzem i odrobiną kuminu.
Przepis pochodzi z książki Agaty Lewandowskiej "Dieta dla urody. Zdrowa skóra, piękne włosy i paznokcie!"
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze