WP

Smażone ziemniaki. Prosto, smacznie, tanio - Przepis

Trwa ładowanie...
Zdjęcie 123RF
Podziel się

Bratkartofle to danie, które znają zarówno miłośnicy kuchni niemieckiej, jak i śląskiej. Jednak bez względu na pochodzenie połączenie smażonych ziemniaków z kiełbasą i cebulą tworzą smaczne, a zarazem sycące danie. Z dodatkiem rozmarynu i koperku może przypaść do gustu największym sceptykom. Do przygotowania tej potrawy możemy wykorzystać ziemniaki, które zostały nam z poprzedniego obiadu. Będzie więc prosto, oszczędnie i pysznie.

Składniki
  • 500 g ziemniaków
  • 300 g kiełbasy
  • 2 cebule
  • koperek
  • rozmaryn
  • sól
  • pieprz
  • olej
Przepis

Ziemniaki gotujemy i odstawiamy do wystygnięcia. Cebulę i kiełbasę kroimy w kostkę. Dusimy na oleju, aż do momentu, gdy cebula się zeszkli. Dodajemy do nich pokrojone wystudzone ziemniaki i smażymy przez kilka minut. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem oraz odrobiną rozmarynu i koperku.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP