Trwa ładowanie...
d3cfyil
d3cfyil

Udka kurczaka pieczone w boczku

Przepis

Autorka bloga "Kulinarna chwila" podzieliła się z nami poprzez dziejesiewp.pl, przepisem na pieczone udka kurczaka. "Delikatne mięso z kurczaka, owinięte w aromatycznym boczku, zanurzone w pysznym sosie pieczarkowym, to moja propozycja na dzisiejszy obiad" - pisze blogerka.

2.5
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Udka kurczaka pieczone w boczku
dziejesie.wp.pl
Składniki

• 5 udek z kurczaka
• 10 plastrów boczku parzonego
• przyprawa do kurczaka staropolska
• sól, pieprz
• 1 kg pieczarek
• sos pieczarkowy (w proszku)
• olej do smażenia

Przepis

Udka myjemy i przecinamy na połowę, doprawiamy solą oraz przyprawą do kurczaka. Każdy kawałek mięsa uwijamy boczkiem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 35 minut w 180 st. C. W czasie, kiedy mięso nam się piecze, podsmażamy pokrojone pieczarki na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem oraz solą. Sos pieczarkowy rozrabiamy w ½ szklance zimnej wody i wlewamy pod koniec smażenia grzybów, chwilę gotujemy. Udka po upieczeniu układamy w naczyniu i polewamy sosem pieczarkowym

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Udka kurczaka pieczone w boczku
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
1
Share
d3cfyil
d3cfyil
d3cfyil
d3cfyil
d3cfyil