Śledzie z rodzynkami w sosie pomidorowym. Tak pysznych jeszcze nie próbowaliście
Święta zbliżają się wielkimi krokami. Wiele osób już zastanawia się, co podać na wigilijny stół. My proponujemy przepyszną sałatkę śledziową z rodzynkami i pomidorami. Przepis pochodzi z bloga "Radość kipiąca uśmiechem".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- Śledzie wymoczyć, odcedzić i pokroić w małe romby. Cebulę obrać, pokroić w talarki. Rodzynki namoczyć kilka minut we wrzątku aby zmiękły.
- Na patelnię wlać olej, wrzucić cebulę i smażyć aż się zrumieni i zmięknie. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku miodem, solą i pieprzem.
- Dodać odsączone rodzynki i dusić kilka minut. Przestudzić.
- W salaterce układać warstwami, najpierw śledzie, a na nie cebulę i tak do wyczerpania. Odstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Przed podaniem można śledzie wymieszać.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze