Trwa ładowanie...
ycipk-49f4vb
ycipk-49f4vb

Sałatka pieczarkowo-serowa z kukurydzą i sosem czosnkowym

Przepis

Pieczarki i ser tworzą pyszny duet. Kropką nad i jest aromatyczny sos czosnkowy. "Sałatka smakuje naprawdę rewelacyjnie oraz doskonale sprawdzi się jako dodatek obiadowy lub samoistna przekąska.
Sos czosnkowy podkreśla smak całości, lecz jeśli użyjecie samego majonezu - też będzie pysznie" radzi autorka bloga "Di bloguje".

Trwa ładowanie...
ycipk-49f4vb
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Zdjęcie
Di bloguje
Składniki
  • 1 kg pieczarek
  • 200 g żółtego sera
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 por (biała część; średni)

Sos:
4-5 łyżek majonezu
4-5 łyżek jogurtu naturalnego
1-2 ząbki czosnku
sól, pieprz

Przepis

Pieczarki ugotować w osolonej wodzie i po ostudzeniu pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy, pora pokroić w krążki, a ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Przygotować sos: majonez połączyć z jogurtem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę i przyprawami. Wszystkie składniki wymieszać z sosem oraz ewentualnie doprawić do smaku. Gotową sałatkę przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce.

Sałatka pieczarkowo-serowa z kukurydzą i sosem czosnkowym
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-49f4vb
ycipk-49f4vb
ycipk-49f4vb
ycipk-49f4vb
ycipk-49f4vb
ycipk-49f4vb