Ryżowa sałatka z szynką i kukurydzą. Smaczna i prosta
Przygotowanie tej sałatki zajmie dosłownie chwilę, a większość potrzebnych składników z pewnością znajdziecie w swojej domowej spiżarni. Sałatka z ryżem, szynką i kukurydzą jest łatwa i szybka do przygotowania. Idealna na kolację, obiad do pracy lub dla niespodziewanych gości. Przepis pochodzi z bloga Radość kipiąca uśmiechem.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- Ryż gotujemy do miękkości, na sypko. Szynkę oraz żółty ser kroimy w kostkę, paprykę również. Kukurydzę odsączamy z zalewy.
- Do miski wkładamy ryż, dodajemy warzywa, ser i szynkę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
- Orzeszki chwilę prażymy na suchej patelni.
- Sałatkę mieszamy z majonezem, posypujemy prażonymi orzeszkami i natką pietruszki.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze