Trwa ładowanie...
d3kltm7
d3kltm7

Kuleczki z mięsa mielonego na kapuście

Przepis

Kotlety mielone zatopione w duszonej kapuście to smaczny pomysł na rodzinny obiad. Przepis dostaliśmy od autorki bloga "Kulinarna chwila" na dziejesiewp.pl. Wypróbujcie koniecznie, a nie pożałujecie. Będzie pysznie!

1.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Kuleczki z mięsa mielonego na kapuście
123RF
Składniki
  • ½ kg mięsa mielonego
  • 3 jajka
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • sól
  • papryka ostra
  • 1 łyżeczka majeranku
  • olej do smażenia
  • mała główka kapusty
  • 2 łyżki bułki tartej
  • ½ łyżeczki octu
  • 1 łyżeczka Vegety
  • 1 łyżka mąki pszennej
Przepis
  • Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką.
  • Cebulę obieramy drobno kroimy i łączymy z mięsem.
  • Następnie dodajemy obraną i startą na tarce o dużych oczach 1 marchew, wsypujemy majeranek oraz 2 łyżki bułki tartej i dokładanie wyrabiamy.
  • Robimy okrągłe kotlety i smażymy na rozgrzanym oleju.
  • Kapustę drobno szatkujemy, marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach.
  • Warzywa przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy.
  • Doprawiamy Vegetą oraz octem. Pod koniec gotowania zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości zimnej wody, chwilę gotujemy.
  • Kapustę wykładamy na dno naczynia i układamy kotlety.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Kuleczki z mięsa mielonego na kapuście
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
Share
d3kltm7
d3kltm7
d3kltm7
d3kltm7
Więcej tematów
d3kltm7