Trwa ładowanie...
d2aiq93
d2aiq93

Kotlety z gotowanego kurczaka. Wykorzystaj mięso z rosołu

Przepis

Rosół zjedzony. Pojawia się więc problem, jak wykorzystać mięso, na którym gotował się wywar? Pomysłów jest wiele. Tym razem proponujemy panierowane kotlety. Przepis z bloga "Królestwo Garów".

1.0
(5 głosów)
Oceń:
d2aiq93
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Kotlety z kurczaka gotowanego
Królestwo garów
Kotlety z kurczaka gotowanego
Składniki
  • kurczak z rosołu
  • mąka do oprószenia
  • jajka
  • bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia (smalec, masło)
Przepis

Kurczaka obrać z kości. Podzielić na kawałki – kurczaka rozdzielać wzdłuż włókien na spore kawałki (takie na kotlety).
Mięso oprószyć mąką, zanurzyć w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej. Panierkę przycisnąć dłonią i odłożyć kotlety na mniej więcej pół godziny. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Mięso jest gotowane, więc nie trzeba go długo smażyć.

Polecamy też: tort czekoladowy korzenny

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

d2aiq93
Kotlety z gotowanego kurczaka. Wykorzystaj mięso z rosołu
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
3
Share
d2aiq93
d2aiq93

d2aiq93
d2aiq93
d2aiq93