Kotlety z gotowanego kurczaka. Wykorzystaj mięso z rosołu
Rosół zjedzony. Pojawia się więc problem, jak wykorzystać mięso, na którym gotował się wywar? Pomysłów jest wiele. Tym razem proponujemy panierowane kotlety. Przepis z bloga "Królestwo Garów".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
Kurczaka obrać z kości. Podzielić na kawałki – kurczaka rozdzielać wzdłuż włókien na spore kawałki (takie na kotlety).
Mięso oprószyć mąką, zanurzyć w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej. Panierkę przycisnąć dłonią i odłożyć kotlety na mniej więcej pół godziny. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Mięso jest gotowane, więc nie trzeba go długo smażyć.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze