Pizza wegetariańska z pomidorami i bazylią
Chcesz się poczuć jak na wakacjach we Włoszech? Przygotuj na kolację pyszną domową pizzę z pomidorami, mozzarellą i bazylią. Będzie pysznie!
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
Rodzaj diety: |
- Ciasto: mąkę przesiać, wkruszyć drożdże. Zalać je 1,5 szklanki letniej wody, zmieszać i odstawić na 15 min.
- Zagnieść ciasto na koniec dodać sól i oliwę. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w krążki. Mozzarellę pociąć w plastry.
- Ciasto rozwałkować ułożyć w tortownicy. Placek posmarować sosem pomidorowym, ułożyć pomidory, mozzarellę, bazylię, oprószyć solą i pieprzem.
- Skropić oliwą. Odstawić na 15 min. Piec 20 min. w temp. 220 st. C.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze