Pieczarki faszerowane z rusztu. Podaj do dania głównego
Faszerowane pieczarki to jedno z ulubionych dań z grilla. Może je przygotować także w piekarniku. Grzyby możemy nadziać ulubionymi dodatkami, zarówno w wersji mięsnej, jak i wege. Zobaczcie przepis Ewy Wachowicz.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Farsz 1
- kilkanaście dużych pieczarek
- papryka czerwona
- kiełbasa swojska
- czosnek
*Farsz 2 *
- serek topiony
- szczypiorek
*Dodatkowo: *
- oliwa
- kilka ząbków czosnku
- sól
- pieprz
Kapelusze pieczarek oczyścić, odciąć nózki I wydrążyć. Przełożyć na tackę, oprószyć solą i pieprzem. Przygotować pierwszy farsz. Paprykę i kiełbasę pokroić w kostkę, wymieszać z serem startym na tarce o grubych oczkach i posiekanym ząbkiem czosnku. Przygotować drugi farsz. Serek wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. Tak przygotowane farsze nałożyć do wydrążonych kapeluszy. Część kapeluszy posypać grubo posiekanym czosnkiem i skropić oliwą. Upiec na ruszcie.
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze