Pieczarki faszerowane z rusztu. Podaj do dania głównego
Przepis
Faszerowane pieczarki to jedno z ulubionych dań z grilla. Może je przygotować także w piekarniku. Grzyby możemy nadziać ulubionymi dodatkami, zarówno w wersji mięsnej, jak i wege. Zobaczcie przepis Ewy Wachowicz.
3.1
(9 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Źródło: Grzegorz Kozakiewicz
Składniki
Farsz 1
- kilkanaście dużych pieczarek
- papryka czerwona
- kiełbasa swojska
- czosnek
*Farsz 2 *
- serek topiony
- szczypiorek
*Dodatkowo: *
- oliwa
- kilka ząbków czosnku
- sól
- pieprz
Przepis
Kapelusze pieczarek oczyścić, odciąć nózki I wydrążyć. Przełożyć na tackę, oprószyć solą i pieprzem. Przygotować pierwszy farsz. Paprykę i kiełbasę pokroić w kostkę, wymieszać z serem startym na tarce o grubych oczkach i posiekanym ząbkiem czosnku. Przygotować drugi farsz. Serek wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. Tak przygotowane farsze nałożyć do wydrążonych kapeluszy. Część kapeluszy posypać grubo posiekanym czosnkiem i skropić oliwą. Upiec na ruszcie.
Ewa gotuje
odc. 244
fot. Grzegorz KozakiewiczŹródło: Grzegorz Kozakiewicz
Pieczarki faszerowane z rusztu. Podaj do dania głównego
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
23
8
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.