Trwa ładowanie...
d48wbxt
oprac. Katarzyna Gileta

Jak zrobić jajka a'la mimoza? Genialny przepis nie tylko na Wielkanoc

Przepis

Jajka a'la mimoza to świetny pomysł na świąteczną przystawkę. Przepis jest niezwykle prosty i wywodzi się z kuchni francuskiej. Swoją nazwę zawdzięcza żółtym kwiatom mimozy. W podstawowej wersji potrzebujemy jedynie wiejskich jajek, dobrego majonezu (najlepiej domowej roboty) i świeżych ziół. My jednak postanowiliśmy nieco wzbogacić to danie.

d48wbxt
3.6
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Okazja:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • kilka ugotowanych jajek na twardo
  • majonez
  • filety anchois
  • liście sałaty i mięty
Przepis
  • Jajka studzimy, oddzielamy żółtka od białek. Żółtka dobrze rozcieramy, mieszamy z majonezem, wkładamy z powrotem.
  • Dekorujemy liśćmi sałaty, układamy filet anchois na wierzchu i dodajemy listek mięty. Zjadamy, nie zapominając o lampce czerwonego wina, najlepiej bourgunda. Proste!

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Jak zrobić jajka a'la mimoza? Genialny przepis nie tylko na Wielkanoc
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d48wbxt

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d48wbxt
d48wbxt
d48wbxt
d48wbxt
Więcej tematów
d48wbxt