Trwa ładowanie...
d1nddke
oprac. Katarzyna Gileta

Jajka faszerowane inaczej. Jak zrobić wielkanocne kurczaczki?

Przepis

Faszerowane jajka kurczaczki to doskonały pomysł na wielkanocną przystawkę. Tak przygotowane jajka posmakują przede wszystkim najmłodszym. Będą pięknie prezentować się na stole.

d1nddke
3.9
(10 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Okazja:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki serka topionego
  • 2 łyżeczki majonezu
  • 1 szczypta czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 4 ziarenka pieprzu
  • 1 plasterek papryki czerwonej
  • 2 łyżki barwnika spożywczego dowolnego koloru
  • 1 łyżeczka soli
Przepis
  • Jajka gotujemy 8 minut na twardo. Następnie zalewamy zimną wodą, dodajemy łyżeczkę soli, obieramy z łupinek.
  • Jajka nacinamy nożykiem dookoła, wybieramy żółtka.
  • Barwnik mieszamy z wodą, wkładamy na 5 minut białka, wyjmujemy po 5 minutach, na papier, aby osuszyły się.
  • Przyprawy dodajemy do żółtek, majonez, serek, mieszamy na jednolita masę.
  • Z masy robimy dwie kulki, nadziewamy białka.
  • Z pieprzu robimy oczka, a z papryczki nosek. Dekorujemy według swojego uznania.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Jajka faszerowane inaczej. Jak zrobić wielkanocne kurczaczki?
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
5
Share
d1nddke
d1nddke
d1nddke
d1nddke
d1nddke
Więcej tematów
d1nddke