Jajka faszerowane awokado. Najlepszy przepis na wielkanocny stół
Przepis na proste, szybkie i bardzo efektowne jajka faszerowane awokado. Aby farsz nie był mdły, należy dodać nieco soku z cytryny i sporo pieprzu. Jajka faszerowane awokado to pyszna przystawka na wielkanocny stół.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- Jajka gotujemy na twardo, gdy wystygną, obieramy i przekrawamy na pół.
- Wydrążamy żółtka i część białka, uważając by nie naruszyć struktury jajka.
- Wydrążone części jajek rozdrabniamy, solimy i mieszamy z majonezem.
- Wydrążamy miąższ z awokado, skrapiamy z cytryną, rozdrabniamy i mieszamy z masą jajeczną.
- Masą napełniamy połówki jajek, ozdabiamy każde z nich listkiem pietruszki i podajemy.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze