Trwa ładowanie...
d1o03d1

Jajka faszerowane awokado. Najlepszy przepis na wielkanocny stół

Przepis

Przepis na proste, szybkie i bardzo efektowne jajka faszerowane awokado. Aby farsz nie był mdły, należy dodać nieco soku z cytryny i sporo pieprzu. Jajka faszerowane awokado to pyszna przystawka na wielkanocny stół.

4.0
(23 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Okazja:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 5 jajek
  • 1 awokado
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól i pieprz
  • listki pietruszki do ozdoby
Przepis
  • Jajka gotujemy na twardo, gdy wystygną, obieramy i przekrawamy na pół.
  • Wydrążamy żółtka i część białka, uważając by nie naruszyć struktury jajka.
  • Wydrążone części jajek rozdrabniamy, solimy i mieszamy z majonezem.
  • Wydrążamy miąższ z awokado, skrapiamy z cytryną, rozdrabniamy i mieszamy z masą jajeczną.
  • Masą napełniamy połówki jajek, ozdabiamy każde z nich listkiem pietruszki i podajemy.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Jajka faszerowane awokado. Najlepszy przepis na wielkanocny stół
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d1o03d1

Podziel się opinią

2
3
Share
d1o03d1
d1o03d1
d1o03d1
d1o03d1
Więcej tematów
d1o03d1