Trwa ładowanie...
d3s1any
oprac. Katarzyna Gileta
12-04-2022 10:01

Jaja wielkanocne faszerowane grzybami

Przepis

Jajka faszerowane na polskim stole w okresie Wielkanocy goszczą od dawien dawna. Nieprzypadkowo – skomponowane z najlepszych składników, sowicie doprawione i podane w towarzystwie sałaty, pomidorów czy ogórków są prawdziwym symbolem wiosny. A do tego jak smakują! Każda pani domu ma swój sposób na jajka faszerowane.

d3s1any
3.7
(16 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Okazja:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: Fedor Kondratenko
Składniki
  • 6 jajek
  • garść grzybów świeżych lub pieczarek
  • 2 łyżki majonezu
  • 0,5 pęczka szczypiorku
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • sól cebulowa oraz pieprz do smaku
  • rzeżucha do dekoracji
Przepis
  • Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie.
  • W tym czasie kroimy cebulkę oraz grzyby w kostkę i podsmażamy na maśle, następnie studzimy.
  • Jajka obieramy ze skorupek, odcinamy dół jajka i wyciągamy żółtka do miseczki.
  • Mieszamy żółtka z grzybkami, przyprawami oraz szczypiorkiem.
  • Faszerujemy jajka i dekorujemy rzeżuchą.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Jaja wielkanocne faszerowane grzybami
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
Share
d3s1any

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3s1any
d3s1any
d3s1any
d3s1any
Więcej tematów
d3s1any