Dietetyczna sałatka wielkanocna. Na pewno nie pójdzie w boczki
Przepis
Prosta i smaczna sałatka na Wielkanoc i nie tylko. Tę szybką i lekką sałatkę z przepiórczymi jajkami, pomidorkami koktajlowymi i sosem winegret polecamy na wielkanocne śniadanie.
2.9
(10 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
Składniki
Na sos:
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 1 łyżka octu winnego
- 1 płaska łyżeczka musztardy Dijon
- 1 łyżeczka miodu akacjowego
- 2 łyżki drobno posiekanego koperku
- sól, pieprz
Przepis
- Jajka gotujemy na twardo. Hartujemy zimną wodą, obieramy ze skorupek.
- Składniki na sos umieszczamy w słoiczku i energicznie mieszamy.
- Warzywa dokładnie płuczemy, odsączamy na sicie.
- W miseczce lub na dużym talerzu rozkładamy mix sałat, a na nim rukolę.
- Przybieramy połówkami pomidorków koktajlowych. Skrapiamy sosem sałatkowym.
- Sałatkę posypujemy kiełkami rzodkiewki i uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni. Układamy przepiórcze jajka. Posypujemy odrobiną świeżo mielonego pieprzu.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Dietetyczna sałatka wielkanocna. Na pewno nie pójdzie w boczki
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.