Trwa ładowanie...
d23uivl
d23uivl

Drobiowe pulpeciki w sosie śmietanowym. Przepis czytelniczki

Przepis

Delikatne drobiowe kotlety mielone z czerwoną papryką w sosie śmietanowym. Najlepiej smakują z gotowanymi ziemniaczkami lub kaszą. Do tego surówka z kapusty albo ogórki małosolne i pyszny obiad gotowy. Przepis dostaliśmy od autorki bloga "Kulinarna chwila" poprzez dziejesiewp.pl.

5.0
(1 głos)
Oceń:
d23uivl
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Drobiowe pulpeciki w sosie śmietanowym. Przepis czytelniczki
Unsplash
Drobiowe pulpeciki w sosie śmietanowym. Przepis czytelniczki
Składniki
  • 1 filet z kurczaka
  • jajko
  • papryka czerwona
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • papryka ostra
  • sól
  • olej do smażeni
  • bułka tarta do panierki
  • fix spaghetti carbonara
  • 1 szk. śmietany 18 proc.
  dziejesie.wp.pl
Przepis
  • Mięso bardzo drobno kroimy, przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką ostrą, dodajemy drobno pokrojoną paprykę, wsypujemy mąki i wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy
  • Formujemy okrągłe kotleciki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
  • Po usmażeniu układamy w naczyniu i robimy sos. Fix gotujemy ze śmietaną, po ugotowaniu polewamy kotlety.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

d23uivl
Drobiowe pulpeciki w sosie śmietanowym. Przepis czytelniczki
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
Share
d23uivl
d23uivl

d23uivl
d23uivl
d23uivl