Drobiowe pulpeciki w sosie śmietanowym. Przepis czytelniczki
Delikatne drobiowe kotlety mielone z czerwoną papryką w sosie śmietanowym. Najlepiej smakują z gotowanymi ziemniaczkami lub kaszą. Do tego surówka z kapusty albo ogórki małosolne i pyszny obiad gotowy. Przepis dostaliśmy od autorki bloga "Kulinarna chwila" poprzez dziejesiewp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- 1 filet z kurczaka
- jajko
- papryka czerwona
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki mąki pszennej
- papryka ostra
- sól
- olej do smażeni
- bułka tarta do panierki
- fix spaghetti carbonara
- 1 szk. śmietany 18 proc.
- Mięso bardzo drobno kroimy, przekładamy do miski, wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz papryką ostrą, dodajemy drobno pokrojoną paprykę, wsypujemy mąki i wszystkie składniki razem dokładnie mieszamy
- Formujemy okrągłe kotleciki, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
- Po usmażeniu układamy w naczyniu i robimy sos. Fix gotujemy ze śmietaną, po ugotowaniu polewamy kotlety.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze