Czerwone jajka. Zaskocz rodzinę na Wielkanoc
Jajka marynowane z burakami i korzennymi przyprawami to pomysł na oryginalna i pyszną świąteczną przystawkę. Przepis jest banalnie prosty, jednak wymaga nieco cierpliwości. Jajka będą gotowe po trzech dniach. Przepis z bloga "Królestwo Garów".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
Okazja: |
Buraki ugotować w łupinkach. Ugotowane obrać, zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, włożyć do bulionu, dodać przyprawy, gotować. W trakcie gotowania dodać sok z cytryny i trochę octu. Ale trzeba uważać, aby ocet nie zabił smaku buraków. Do słoika włożyć obrane jajka i zalać zalewą. Odstawić na dwa, trzy dni.
Podawać z majonezem z wasabi i cukrem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Zobacz także: "Tradycyjnie Pyszne": przepis na torcik
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze