Trwa ładowanie...
d37iws8
d37iws8

Czerwone jajka. Zaskocz rodzinę na Wielkanoc

Przepis

Jajka marynowane z burakami i korzennymi przyprawami to pomysł na oryginalna i pyszną świąteczną przystawkę. Przepis jest banalnie prosty, jednak wymaga nieco cierpliwości. Jajka będą gotowe po trzech dniach. Przepis z bloga "Królestwo Garów".

3.7
(7 głosów)
Oceń:
d37iws8
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Okazja:
Zdjęcie
Królestwo garów
Składniki
  • 1 kilogram buraków
  • bulion drobiowy
  • 3 listki laurowe
  • ziele angielskie, pieprz czarny, goździki – garść
  • ocet, sok cytrynowy
  • cukier
  • 10 jajek ugotowanych na twardo
Przepis

Buraki ugotować w łupinkach. Ugotowane obrać, zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, włożyć do bulionu, dodać przyprawy, gotować. W trakcie gotowania dodać sok z cytryny i trochę octu. Ale trzeba uważać, aby ocet nie zabił smaku buraków. Do słoika włożyć obrane jajka i zalać zalewą. Odstawić na dwa, trzy dni.
Podawać z majonezem z wasabi i cukrem.

Polecamy też: tort czekoladowy korzenny

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Zobacz także: "Tradycyjnie Pyszne": przepis na torcik

Czerwone jajka. Zaskocz rodzinę na Wielkanoc
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d37iws8

Podziel się opinią

11
20
Share
d37iws8
d37iws8
d37iws8
d37iws8
d37iws8