Ciasteczka jogurtowo-cytrynowe. Kruche i niezwykle proste
Przepyszne ciasteczka cytrynowo-jogurtowe, które są niezwykle kruche i bardzo proste do przygotowania. Dobrą wiadomością dla alergików jest fakt, że nie zawierają jajek. Świetnie komponują się z kawą lub herbatą. Przepis z bloga "Di bloguje".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
Dodatkowo:
- sok z 1/2 cytryny
- skórka z 1/2 cytryny
- cukier puder do posypania
- Miękkie masło należy utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Nie przerywając ucierania dodać jogurt naturalny.
- Następnie należy wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie połączyć za pomocą dłoni i na końcu dodać sok oraz skórkę cytrynową.
- Jednolite ciasto rozwałkować na grubość około 4-5 mm i wykrawać z niego dowolne kształty. W razie potrzeby ciasto można delikatnie podsypać mąką.
- Ciasteczka ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia.
- Piec w rozgrzanym piekarniku przez 12-15 minut w 180 stopniach.
- Ostudzone ciastka można posypać cukrem pudrem.
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze