Trwa ładowanie...
d1hf900
oprac. Katarzyna Gileta

Chłodnik z wędzonym łososiem

Przepis

Najlepsza zupa na upały? Chłodnik! Doskonale orzeźwia, gasi pragnienie i pomaga zaspokoić głód. na letni obiad proponujemy więc przepyszny chłodnik z ogórkami i rzodkiewką oraz wędzonym łososiem. Spróbujcie koniecznie.

d1hf900
3.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Rodzaj diety:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • 400 ml kefiru 1,5–2 proc. tłuszczu
  • 80 g łososia wędzonego na zimno
  • ogórek zielony
  • 6 oliwek czarnych lub zielonych, drylowanych
  • 4 małe rzodkiewki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól i pieprz
Przepis
  • Kefir przelej do szklanego naczynia, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sól i pieprz. Ubijaj trzepaczką przez około 2 minuty.
  • Przykryj i włóż do lodówki na 25-40 minut.
  • Zetrzyj obranego ogórka na grubej tarce, a oliwki i rzodkiewki pokrój w plasterki.
  • Łososia pokrój w cienkie paseczki, a koperek posiekaj.
  • Do kefiru dodaj warzywa i sok z cytryny. Dobrze wymieszaj.
  • Przelej chłodnik do talerzy, udekoruj paseczkami łososia i koperkiem.

Przepis pochodzi z książki Agaty Lewandowskiej "Schudnij bez diety"

  Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
Chłodnik z wędzonym łososiem
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d1hf900
d1hf900
d1hf900
d1hf900
d1hf900
Więcej tematów
d1hf900