Spaghetti z sosem pomidorowym. Pyszne i proste
Prosty i szybki przepis dla fanów makaronu. Spaghetti z aromatycznym sosem pomidorowym z dodatkiem mięsa mielonego i oliwek. Kropką nad i jest solidna porcja tartego sera.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
- paczka grubego makaronu spaghetti
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- mały słoik oliwek zielonych
- koncentrat pomidorowy
- pomidory w puszce lub 5 pomidorów dojrzałych świeżych
- bazylia, pieprz, sól
- wywar z jednej kostki bulionowej
- 0,5 kg mięsa mielonego np. wieprzowego
- ser starty - tyle garści, ile buzi do wykarmienia
1. Makaron ugotować w wodzie dodając sól i oliwę.
2. Usmażyć mięso, zalać bulionem, dodać koncentrat, pomidory, oliwki i przyprawy.
3. Gotować sos, aż uzyska zwartą konsystencję.
4. Makaron po ugotowaniu polać zimną wodą, odcedzić, wyłożyć na talerze, polać sosem i posypać serem.
Przepis dodał użytkownik martasteiner
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze