Spaghetti z łososiem i szpinakiem
Proste, ale jednocześnie bardzo smaczne spaghetti z wędzonym łososiem, świeżym szpinakiem i zielonym groszkiem. Pyszna propozycja na szybki rodzinny obiad. Przepis z bloga "Moniki smakołyki".
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 3-4 |
Rodzaj diety: |
Ponadto:
- ser twardy np. parmezan
- cytryna
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente. W tym czasie przygotowujemy pozostałe składniki.
Koperek drobno siekamy, łososia dzielimy na mniejsze kawałeczki. Cebulę kroimy w drobna kostkę, szklimy na oleju z szczyptą soli. Wlewamy małą chochelkę wody z gotującego się makaronu (kiedy będzie gotowy). Dodajemy groszek i gotujemy 2 min.
Na patelnię dodajemy makaron, szpinak, łososia, koperek i całość delikatnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem do smaku.
Kiedy dodamy wszystkie składniki, patelnię zdejmujemy z ognia, po zmieszaniu przykrywamy pokrywa na 1 min, łosoś pod wpływem temperatury delikatnie zmieni kolor. Spaghetti podajemy z płatkami lub startym serem, można skropić sokiem z cytryny.
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze