Trwa ładowanie...
d1ihzz5
d1ihzz5

Spaghetti z łososiem i szpinakiem

Przepis

Proste, ale jednocześnie bardzo smaczne spaghetti z wędzonym łososiem, świeżym szpinakiem i zielonym groszkiem. Pyszna propozycja na szybki rodzinny obiad. Przepis z bloga "Moniki smakołyki".

2.0
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Na ile osób:

3-4

Rodzaj diety:
Spaghetti z łososiem i szpinakiem
Moniki Smakołyki
Składniki
  • 200 g makaronu spaghetti
  • 1 mała biała cebula
  • 2 garście świeżego szpinaku
  • 100 g łososia wędzonego na zimno
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • pieprz zielony świeżo mielony
  • sól
  • 1 pęczek koperku
  • ¾ szklanki mrożonego groszku ( gotowanego na parze)

Ponadto:

  • ser twardy np. parmezan
  • cytryna
Przepis

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente. W tym czasie przygotowujemy pozostałe składniki.

Koperek drobno siekamy, łososia dzielimy na mniejsze kawałeczki. Cebulę kroimy w drobna kostkę, szklimy na oleju z szczyptą soli. Wlewamy małą chochelkę wody z gotującego się makaronu (kiedy będzie gotowy). Dodajemy groszek i gotujemy 2 min.

Na patelnię dodajemy makaron, szpinak, łososia, koperek i całość delikatnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem do smaku.

Kiedy dodamy wszystkie składniki, patelnię zdejmujemy z ognia, po zmieszaniu przykrywamy pokrywa na 1 min, łosoś pod wpływem temperatury delikatnie zmieni kolor. Spaghetti podajemy z płatkami lub startym serem, można skropić sokiem z cytryny.

Spaghetti z łososiem i szpinakiem
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
Share
d1ihzz5
d1ihzz5
d1ihzz5
d1ihzz5
Więcej tematów
d1ihzz5