Trwa ładowanie...
d3v308r
15-12-2021 11:15

Zupa z awokado z kolendrą. Aromatyczna i kremowa

Przepis

Aromatyczna i kremowa zupa z awokado. Jest doskonale doprawiona, lekko pikantna dzięki papryczce chili i aromatyczna. Z pewnością zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia. Przekonajcie się sami.

d3v308r
2.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: ©ricka_kinamoto - stock.adobe.com
Składniki
  • 4 dojrzałe awokado
  • 3 szklanki rosołu z drobiu
  • 1 szklanka śmietany
  • cytryna
  • 2 cebule
  • ostra papryczka chili
  • pół pęczka kolendry

Dodatki:

  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • kieliszek wytrawnego sherry
  • łyżka oliwy
  • sól
  • pieprz
Przepis
  • Cebulę i czosnek obrać,posiekać. Zeszklić w garnku na oliwie. Dodać posiekaną kolendrę. Zalać rosołem, ciągle mieszając, zagotować. Zdjąć z ognia, zmiksować.
  • Śmietanę rozmieszać z mąką kukurydzianą, wlać do zupy i ponownie zagotować, cały czas mieszając.
  • Awokado umyć, przekroić na połówki, usunąć pestki. Miąższ wyjąć łyżką, skropić sokiem wyciśniętym z cytryny,zmiksować na gładką pastę.
  • Zupę wymieszać z pastą z awokado i podgrzać.
  • Dodać do zupy wytrawne sherry, doprawić do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
  • Papryczkę chili umyć,oczyścić z pestek,drobno posiekać.
  • Zupę wlać do ogrzanych miseczek, przed podaniem posypać chili. Najlepiej podawać z pikantnymi tacos.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Zupa z awokado z kolendrą. Aromatyczna i kremowa
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3v308r
d3v308r
d3v308r
d3v308r
Więcej tematów
d3v308r