Jajko zapiekane w awokado. Trzy składniki i śniadanie gotowe
Pomysł na pyszną, niezwykle zdrową i bardzo pożywną przekąskę o wytrawnym smaku. Jeśli dołożymy jeszcze 2 kromki pełnoziarnistego pieczywa i kilka pomidorków koktajlowych otrzymamy pyszny i dobrze zbilansowany posiłek. Idealny na śniadanie.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Kategoria przepisów: Śniadanie
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Awokado umyć, osuszyć, przekroić na pół (można zostawić w skórce). Usunąć pestkę.
- Umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jajka wybić ze skorupki i umieścić w zagłębieniu po pestce.
- Oprószyć solą, pieprzem.
- Piec przez kilka minut, do ścięcia jajka, w 180 stopniach.
- Podawać udekorowaną świeżymi ziołami.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl