Rozgrzewająca i pyszna zupa pieprzowa
Ta przepyszna i aromatyczna zupa pełna rozgrzewających przypraw to wymarzony posiłek na chłodny dzień. jej główny składnik - pomarańczowa soczewica jest delikatna w smaku i szybko się gotuje.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
- Cebulę i czosnek drobno posiekać, przyrumienić na oleju w większym rondlu. Dodać curry, imbir, soczewicę i liść laurowy. Całość zalać bulionem.
- Doprawić zmiażdżonymi w moździerzu ziarnami pieprzu i gotować na małym ogniu do momentu, aż soczewica będzie miękka.
- Do gotowej zupy wlać mleko kokosowe. Przed podaniem posypać gotowe danie natką pietruszki lub kolendrą.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze