Udka kurczaka w curry. Przepis Ewy Wachowicz
Pogoda sprzyja przyjęciom pod chmurką. Co podać podczas imprezy w ogrodzie? Ewa Wachowicz zdradziła swój przepis na soczyste i aromatyczne udka w curry. Są pyszne, spróbujcie koniecznie.
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
Marynata:
- 4 łyżki oleju ryżowego
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 2 łyżeczki curry
- 2 łyżeczki papryki słodkiej
- 1 łyżeczka papryki ostrej
- sól
- Mięso przełożyć do zamykanego pojemnika. Składniki marynaty wymieszać i pokryć nią kurczaka. Przykryć i wstawić do lodówki na 3-4 godziny.
- Po tym czasie upiec na ruszcie lub elektrycznym grillu albo na żebrowanej patelni.
- Podawać z kaszą jaglaną z pesto.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze