Kasza z warzywami. Sposób na szybki i wartościowy posiłek
Szukacie pomysłu na szybki i zdrowy obiad? To danie przygotujecie w kwadrans. Kasza pęczak, duszone warzywa i odrobina pasty curry. Przepis z bloga "Kulinarna Maniusia".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
- 2 woreczki kaszy pęczak z dodatkami (np. kurkami, pietruszką, cebulką)
- opakowanie warzyw mrożonych - u mnie mieszanka chińska
- sól, pieprz
- łyżka masła
- łyżeczka pasty curry
- garść posiekanego szczypiorku
Kaszę pęczak gotujemy według instrukcji na opakowaniu. W tym czasie warzywa przekładamy na patelnię i dusimy je około 10 minut. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy łyżkę masła i pastę curry. Jak kasza będzie już gotowa to dodajemy ją do warzyw i mieszamy.
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze