PrzepisyBabka ponczowa. Podaj na świąteczny stółJajka na chmurce. Przepyszny patent na śniadanieBiała kiełbasa w porach. Nie tylko na WielkanocSałatka jajeczna z anchois na chrupiącym chlebku. Szwedzki klasyk Świąteczny sernik gotowany. Ciasto, które rozpływa się w ustach Pasztet z cielęciny z żurawiną. Odświętny polski specjałMarchewkowy miodny kuch. Świąteczny specjał z KaszubPasztet z karpia. Rybny przysmak nie tylko od świętaDelikatny sernik świąteczny według Lary Gessler. Wegetariański pasztet musztardowo-grzybowy, w kruchym cieście. W sam raz na świętaSernik z masłem orzechowym precelkami i czekoladą. Pyszny słodko-słony wypiekCiasto ze świeżą żurawiną. Doskonałe na świąteczny stółŻurek jak u prababci. Receptura z 1910 rokuPierś gęsi duszona w cydrze. Smakuje nie tylko od świętaPasztet z grzybów leśnych. Aromatyczny, pyszny i prostyJajka a’la CarinaSałatka jarzynowa z fioletowymi ziemniakami Schab z ziemniakami z piekarnikaDomowy pasztet wieprzowo-drobiowy ze słoikaPieczeń rzymska z jajkiem. Smaczna i łatwa w przygotowaniuBabka tiulowa według przepisu z 1895 r.Biały barszcz na zakwasie i śmietanieMazurek pomarańczowy według przepisu z 1895 r.Święcelnik. Śląski przysmak na twój stółMazurek z powidłami i migdałową beząJak zrobić domowy majonez - prosty przepisWaniliowa babka zebraSernik na orzechowym spodzieSałatka jarzynowa z wędzoną makreląPasztet z zielonej soczewicyChleb z kiszonymi ogórkamiJajka na miękko w luksusowej wersji. Z tym dodatkiem smakują boskoSchab po bałkańskuLekki sos tatarskiŻurek wegetariańskiTego deseru nie może zabraknąć na stole. Wielkanocna pascha z bakaliamiSos czosnkowy - przepis z WłochJajka marynowane buraczkach. Pięknie wyglądają, jeszcze lepiej smakująWielkanocny barszcz biały z tartym chrzanem. Jak zrobić?Chleb żytni razowy na zakwasie1...345...8