Trwa ładowanie...
d21q2yy
d21q2yy

Babka piaskowa z malinami. Słodki pomysł na podwieczorek

Przepis

Słodkie, bezglutenowe ciacho z musem malinowym to pyszny deser, który przygotujesz w kilka chwil. Wystarczy zmiksować składniki, przelać do foremki i upiec.

2.5
(2 głosy)
Oceń:
d21q2yy
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Zdjęcie
Materiały prasowe
Składniki
  • 200 g cukru trzcinowego
  • 5 wiejskich jaj
  • sok z 2 limonek
  • 150 g masła
  • 280 g mąki ryżowej
  • 300 g malin
Przepis

Cukier, sok z limonek i jaja ubijamy mikserem, aż do uzyskania gładkiej masy. W rondelku rozpuszczamy masło. Następnie, miksując, dolewamy je do masy; stopniowo dosypujemy także mąkę. Połowę malin dorzucamy do ciasta i mieszamy łyżką. Gotowe ciasto przelewamy do natłuszczonej formy i pieczemy ok. 35–40 min w temperaturze 160 st. z termoobiegiem. Pozostałe maliny miksujemy z 2 łyżeczkami cukru trzcinowego, aż do uzyskania owocowego musu. Po wystudzeniu ciasto polewamy sosem.

Przepis pochodzi z książki Agnieszki Pająk "Shopping IQ. Co kupować, by jeść zdrowo"

Materiały prasowe

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Babka piaskowa z malinami. Słodki pomysł na podwieczorek
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share

Bądź z nami na bieżąco

tick Lubię to

na Facebooku

d21q2yy
d21q2yy
d21q2yy
d21q2yy
d21q2yy
d21q2yy