Trwa ładowanie...
d20d9yv
d20d9yv

Babka piaskowa z malinami. Słodki pomysł na podwieczorek

Przepis

Słodkie, bezglutenowe, owocowe ciacho, czyli babka piaskowa z malinami to pyszny deser, który przygotujesz w kilka chwil. Wystarczy zmiksować składniki, przelać do foremki i upiec. Przepis jest niezwykle prosty, a smak zaskoczy wszystkich domowników. Uważaj, ciasto może zniknąć, nim się obejrzysz.

2.5
(2 głosy)
Oceń:
d20d9yv
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Rodzaj diety:
Okazja:
Babka piaskowa z malinami
Materiały prasowe
Składniki
  • 200 g cukru trzcinowego
  • 5 wiejskich jaj
  • sok z 2 limonek
  • 150 g masła
  • 280 g mąki ryżowej
  • 300 g malin
Przepis

Cukier, sok z limonek i jaja ubijamy mikserem, aż do uzyskania gładkiej masy. W rondelku rozpuszczamy masło. Następnie, miksując, dolewamy je do masy; stopniowo dosypujemy także mąkę.

Połowę malin dorzucamy do ciasta i mieszamy łyżką. Gotowe ciasto przelewamy do natłuszczonej formy i pieczemy ok. 35–40 minut w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem. Pozostałe maliny miksujemy z 2 łyżeczkami cukru trzcinowego, aż do uzyskania owocowego musu. Po wystudzeniu ciasto polewamy sosem.

Przepis pochodzi z książki Agnieszki Pająk "Shopping IQ. Co kupować, by jeść zdrowo"

Materiały prasowe

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Babka piaskowa z malinami. Słodki pomysł na podwieczorek
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d20d9yv

Podziel się opinią

Share
d20d9yv
d20d9yv
d20d9yv
d20d9yv
d20d9yv