Trwa ładowanie...
d11lzrt
22-11-2018 10:31

Schabowe roladki z gruszką i miodem na ostro. Mięso rozpłynie się w ustach

Przepis

Lubisz połączenie mięsa, owoców i pikanterii? Musisz wypróbować przepis na schabowe roladki z gruszką i miodem, w wersji na ostro! - Sezon na gruszki w pełni. A że są to moje ulubione owoce, to zajadam się nimi na różne sposoby. Do mięsa również pasują, gdyż nadają im soczystości i lekko słodkiego smaku. W połączeniu z pikantnymi przyprawi daje to naprawdę smaczne danie - pisze Małgorzata, autorka bloga "Dailycooking".

d11lzrt
3.3
(34 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Okazja:
Dailycooking
Źródło: Dailycooking
Składniki
  • 4 średnie plastry schabu
  • 1 większa gruszka (najlepiej twarda)
  • 4 łyżki miodu
  • sól, grubo mielony pieprz, ostra papryka
  • mąka ziemniaczana do oprószenia roladek
  • 3-4 łyżki oleju do obsmażenia
  • 3-4 łyżki masła
Przepis

Schab rozbić dość cienkie plastry. Na każdym plastrze rozsmarować 1 łyżkę miodu, posypać solą i przyprawami (użyłam pikantną mieszankę pieprzów). Gruszkę obrać i usunąć gniazdo nasienne. Na każdy kawałek mięsa położyć ćwiartkę gruszki i zwinąć roladkę. Roladki oprószyć mąką ziemniaczaną i obsmażyć na oleju średnim ogniu.

Podlewać niewielką ilością wody i udusić do miękkości. Kiedy mięso będzie miękkie odstawić je z ognia. Włożyć masło, roztopić i wymieszać. Nie gotować. Takiego sosu nie zagęszczam już niczym więcej, gdyż jest pyszny sam w sobie.

Schabowe roladki z gruszką i miodem na ostro. Mięso rozpłynie się w ustach
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

89
7

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d11lzrt
d11lzrt
d11lzrt
d11lzrt
Więcej tematów
d11lzrt