Biała kiełbasa w porach. Nie tylko na Wielkanoc
Biała kiełbasa najlepiej smakujei w najprostszej odsłonie. Podana ze świeżymi porami stanowi idealny dodatek świątecznego stołu. - Tylko dwa składniki i kilkanaście minut, a powstaje porządne śniadanie albo obiad - przekonuje autorka bloga Przepisy tradycyjne.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
- odrobina soli i pieprzu do smaku
- 1 szt pora
- 400 g białych parzonych kiełbasek
Na patelni rozgrzewamy odrobinkę oleju – ważne, żeby nie dodawać go za dużo, ponieważ podczas smażenia z samych kiełbasek też wydzieli się tłuszcz. Olej powinien delikatnie pokrywać powierzchnię patelni. Wykładamy kiełbaski, jedna obok drugiej i przykrywamy pokrywką. Po ok. 7 minutach obróćmy kiełbaski na drugą stronę.
Dodajmy pokrojonego w paseczki pora i ponownie przykryjmy pokrywką. Kiedy kiełbaski są już rumiane z każdej strony, a por jest miękki i ładnie się poddusił to możemy dodać odrobinę soli i pieprzu. Wymieszajmy całość i od razu podawajmy.
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze