WP
WP

Biała kiełbasa w porach. Nie tylko na Wielkanoc - Przepis

Trwa ładowanie...
Zdjęcie Przepisy tradycyjne
Podziel się

Biała kiełbasa najlepiej smakujei w najprostszej odsłonie. - Tylko dwa składniki i kilkanaście minut, a powstaje porządne śniadanie albo obiad - przekonuje autorka bloga Przepisy tradycyjne.

Składniki
  • odrobina soli i pieprzu do smaku
  • 1 szt pora
  • 400 g białych parzonych kiełbasek
Przepis

Na patelni rozgrzewamy odrobinkę oleju – ważne, żeby nie dodawać go za dużo, ponieważ podczas smażenia z samych kiełbasek też wydzieli się tłuszcz. Olej powinien delikatnie pokrywać powierzchnię patelni. Wykładamy kiełbaski, jedna obok drugiej i przykrywamy pokrywką. Po ok. 7 minutach obróćmy kiełbaski na drugą stronę. Dodajmy pokrojonego w paseczki pora i ponownie przykryjmy pokrywką. Kiedy kiełbaski są już rumiane z każdej strony, a por jest miękki i ładnie się poddusił to możemy dodać odrobinę soli i pieprzu. Wymieszajmy całość i od razu podawajmy.

Zobacz też: chaczapuri

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP