Trwa ładowanie...
d1djqi8
23-03-2018 17:32

Biała kiełbasa w porach. Nie tylko na Wielkanoc

Przepis

Biała kiełbasa najlepiej smakujei w najprostszej odsłonie. Podana ze świeżymi porami stanowi idealny dodatek świątecznego stołu. - Tylko dwa składniki i kilkanaście minut, a powstaje porządne śniadanie albo obiad - przekonuje autorka bloga Przepisy tradycyjne.

d1djqi8
3.0
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Przepisy tradycyjne
Źródło: Przepisy tradycyjne
Składniki
  • odrobina soli i pieprzu do smaku
  • 1 szt pora
  • 400 g białych parzonych kiełbasek
Przepis

Na patelni rozgrzewamy odrobinkę oleju – ważne, żeby nie dodawać go za dużo, ponieważ podczas smażenia z samych kiełbasek też wydzieli się tłuszcz. Olej powinien delikatnie pokrywać powierzchnię patelni. Wykładamy kiełbaski, jedna obok drugiej i przykrywamy pokrywką. Po ok. 7 minutach obróćmy kiełbaski na drugą stronę.

Dodajmy pokrojonego w paseczki pora i ponownie przykryjmy pokrywką. Kiedy kiełbaski są już rumiane z każdej strony, a por jest miękki i ładnie się poddusił to możemy dodać odrobinę soli i pieprzu. Wymieszajmy całość i od razu podawajmy.

Zobacz też: chaczapuri

Biała kiełbasa w porach. Nie tylko na Wielkanoc
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

6
2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1djqi8
d1djqi8
d1djqi8
d1djqi8
Więcej tematów
d1djqi8