Trwa ładowanie...
d2kzrm8
11-04-2017 14:51

Mazurek z powidłami i migdałową bezą

Przepis

Smaczny, prosty w przygotowaniu mazurek na kruchym cieście. Przekładany powidłami śliwkowymi i pokryty bezą migdałową. Co ważne, można udekorować go według własnej fantazji. Przepis prosto z bloga "Mała Cukierenka".

d2kzrm8
3.1
(14 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Okazja:
www.malacukierenka.pl
Źródło: www.malacukierenka.pl
Składniki

Spód:

  • 150 g masła
  • 250 g mąki pszennej (użyłam tortowej)
  • 120 g cukru
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego 16 g
  • 2 żółtka

Wierzch:

  • 2 białka (proszę użyć dużych jajek)
  • 120 g cukru
  • 50 g zmielonych migdałów
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 240 g powideł śliwkowych

Dodatkowo:

  • 100 g białej czekolady lub polewy z białej czekolady
  • bakalie do dekoracji
  WP.PL
Źródło: WP.PL
Mazurek z powidłami i migdałową bezą
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

25
5

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2kzrm8
d2kzrm8
d2kzrm8
d2kzrm8
Więcej tematów
d2kzrm8