Warzywa zapiekane pod pierzynką z ciasta
Szybka zapiekanka z ulubionych warzyw sprawdzi się zarówno na lekką kolację, jak i dodatek do dania głównego. Pod pierzynką z ciasta możecie zapiec brokuły, kalafiora, marchewkę, zielony groszek czy cukinię.
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 2 |
Rodzaj diety: |
- Wywar i masło rozpuszczamy do zagotowania, następnie dodajemy mąkę i energicznie mieszamy (zaparzamy ciasto).
- Odstawiamy z ognia dodajemy żółtka jaj i mieszamy.
- W osobnej misce ubijamy pianę z białek, dodajemy do masy i przyprawiamy solą, pieprzem, rozkładamy masę na warzywa.
- Pieczemy przez ok. 30 min w temp. 220 st. C.
Przepis dodał użytkownik julia313
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze