Tarta z fetą. Pyszny sposób na kolację
Tartę z serem feta i soczewicą możemy przygotować na obiad albo na wieczór, kiedy odwiedzają nas znajomi. Przepis jest bardzo prosty i zawsze się udaje.
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Z fety, mąki, jajek i oliwy wyrobić ciasto. Zawinąć w folie i schłodzić godzinę w lodówce.
- Soczewicę ugotować, posiekać dymkę łącznie ze szczypiorkiem, zetrzeć rzodkiewki, dusić, dodając gotową, mało odsączona soczewicę i siemię.
- Nagrzać piekarnik do 180 stopni. ciasto włożyć do formy (nakłuć w kilku miejscach widelcem).
- Włożyć do pieca na około 10 min., tak aby się lekko zarumieniło.
- Wyjąć, nałożyć farsz (wcześniej farsz doprawić do smaku, wstawić jeszcze do piekarnika na ok. kwadrans.
Przepis dodał użytkownik julia313
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze