Trwa ładowanie...
d32rg21
08-06-2020 17:56

Tarta z fetą. Pyszny sposób na kolację

Przepis

Tartę z serem feta i soczewicą możemy przygotować na obiad albo na wieczór, kiedy odwiedzają nas znajomi. Przepis jest bardzo prosty i zawsze się udaje.

d32rg21
3.0
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Getty Images
Źródło: Getty Images
Składniki
  • 4 szt. dymki ze szczypiorkiem
  • 2 jajka
  • 400 g mąki
  • 6 łyżeczek oliwy z oliwek
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 opakowanie sera feta
  • 4 łyżki siemienia lnianego
  • 1 szklanka soczewicy czerwonej
Przepis
  • Z fety, mąki, jajek i oliwy wyrobić ciasto. Zawinąć w folie i schłodzić godzinę w lodówce.
  • Soczewicę ugotować, posiekać dymkę łącznie ze szczypiorkiem, zetrzeć rzodkiewki, dusić, dodając gotową, mało odsączona soczewicę i siemię.
  • Nagrzać piekarnik do 180 stopni. ciasto włożyć do formy (nakłuć w kilku miejscach widelcem).
  • Włożyć do pieca na około 10 min., tak aby się lekko zarumieniło.
  • Wyjąć, nałożyć farsz (wcześniej farsz doprawić do smaku, wstawić jeszcze do piekarnika na ok. kwadrans.

Przepis dodał użytkownik julia313

Tarta z fetą. Pyszny sposób na kolację
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d32rg21
d32rg21
d32rg21
d32rg21
Więcej tematów
d32rg21