Sałatka ze szpinakiem i makaronem
Szpinak to znakomity składnik do sałatek. Ma mnóstwo witamin i mikroelementów. W zestawieniu z makaronem, jajkiem i kilkoma innymi dodatkami smakuje doskonale. Taka sałatka to feeria kolorów i smaków.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 2 garście świeżego szpinaku
- 1 duża garść makaronu ugotowanego al dente
- 1 jajko ugotowane na twardo
- 1 laska kabanosa
- 6-8 pomidorków koktajlowych
- czarna sól
- ocet balsamiczny
Szpinak i pomidorki umyć. Pomidorki pokroić na połówki, podobnie postąpić z jajkiem. Kabanosa pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki ułożyć na talerzu, skropić octem balsamicznym i doprawić do smaku czarną solą.
Sugestie: kabanos możesz zastąpić kiełbasą. Jajka kurze możesz zastąpić przepiórczymi. Ocet balsamiczny możesz zastąpić oliwą.
Zobacz także: domowa chałka - wyrośnięta i pyszna
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze