Trwa ładowanie...
d22j2ci
02-12-2021 08:17

Sałatka bankietowa z ryby wędzonej i selera. Najlepsza na domowe przyjęcia

Przepis

Połączenie wędzonej ryby i selera wydaje się nieco karkołomne, jednak ten smak może zachwycić gości. Bardzo szybka i prosta w przygotowaniu sałatka, która świetnie sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i od święta.

d22j2ci
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: ©Phuangphet - stock.adobe.com
Składniki
  • 25 dag ryby wędzonej (np. pstrąga, makreli)
  • 1 duży seler
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki śmietany lub majonezu
Przepis
  • Selera oczyścić, umyć, obrać, ugotować. Po wystudzeniu pokroić w dość grubą kostkę.
  • Z ryby usunąć ości i pokroić na małe kawałki.
  • Wymieszać z selerem w salaterce, dodać śmietanę lub majonez.
  • Doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać posiekaną zieloną pietruszką.
  • Zamiast śmietany lub majonezu można wykorzystać naturalny twarożek, wymieszany z mlekiem i łyżką musztardy.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Sałatka bankietowa z ryby wędzonej i selera. Najlepsza na domowe przyjęcia
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
5

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d22j2ci
d22j2ci
d22j2ci
d22j2ci
Więcej tematów
d22j2ci