Pikantne tofu z warzywami
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Rodzaj diety: |
- Tofu – 1/2 kostki
- Grzybki mun – 1 garść pokrojnych paski
- Mieszanka warzyw do potraw chińskich – ½ opakowania
- Mieszanka kiełków – ½ opakowania
- Sos sambal (użyłam Folwark)
- Imbir – 1 łyżeczka
- Sól/pieprz ziołowy
- olej
- Dodatki: ryż, makaron
W woku rozgrzać olej. Tofu pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanej patelni (cały czas mieszając). Gdy się zarumieni dodać mieszankę warzyw, kiełki, grzybki i smażyć (cały czas mieszając) przez około 3 minuty. Doprawić solą, pieprzem, imbirem oraz sosem sambal.Podawać z makaronem lub ryżem.
Przepis dodał użytkownik Kobi
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze