Trwa ładowanie...
dsenbfh
07-03-2016 21:46

Pikantne tofu z warzywami

Przepis
Oceń jako pierwszy:
dsenbfh
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Rodzaj diety:
Składniki
  • Tofu – 1/2 kostki
  • Grzybki mun – 1 garść pokrojnych paski
  • Mieszanka warzyw do potraw chińskich – ½ opakowania
  • Mieszanka kiełków – ½ opakowania
  • Sos sambal (użyłam Folwark)
  • Imbir – 1 łyżeczka
  • Sól/pieprz ziołowy
  • olej
  • Dodatki: ryż, makaron
Przepis

W woku rozgrzać olej. Tofu pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanej patelni (cały czas mieszając). Gdy się zarumieni dodać mieszankę warzyw, kiełki, grzybki i smażyć (cały czas mieszając) przez około 3 minuty. Doprawić solą, pieprzem, imbirem oraz sosem sambal.Podawać z makaronem lub ryżem.

Przepis dodał użytkownik Kobi

Pikantne tofu z warzywami
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dsenbfh
dsenbfh
dsenbfh
dsenbfh
Więcej tematów
dsenbfh