Sałatka z awokado, tofu i pomidorków
Wraz z 2 stycznia nie raz obiecujemy sobie zdrowszą dietę i redukcję nadprogramowych kilogramów. na fali tych noworocznych postanowień, mamy dla was przepis na lekką i smaczną sałatkę z tofu. Więcej smacznych inspiracji znajdziecie na blogu "Di bloguje".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
Rodzaj diety: |
- Tofu odcedzić z zalewy i pokroić w kostkę, a umyte i osuszone pomidorki przekroić na pół.
- Awokado przekroić na połowę, usunąć pestkę, obrać ze skórki oraz pokroić w plasterki i każdy kawałek przekroić jeszcze na pół.
- W większej misce luźno ułożyć mix sałat, a na niej umieścić tofu, awokado oraz pomidorki.
- Całość polać oliwą/olejem, posypać solą z pieprzem i ostrożnie przemieszać.
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze