Sałatka z awokado, tofu i pomidorków
Wraz z 2 stycznia nie raz obiecujemy sobie zdrowszą dietę i redukcję nadprogramowych kilogramów. na fali tych noworocznych postanowień, mamy dla was przepis na lekką i smaczną sałatkę z tofu. Więcej smacznych inspiracji znajdziecie na blogu "Di bloguje".
Diana Rusiłowicz
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Kategoria przepisów: Sałatki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Tofu odcedzić z zalewy i pokroić w kostkę, a umyte i osuszone pomidorki przekroić na pół.
- Awokado przekroić na połowę, usunąć pestkę, obrać ze skórki oraz pokroić w plasterki i każdy kawałek przekroić jeszcze na pół.
- W większej misce luźno ułożyć mix sałat, a na niej umieścić tofu, awokado oraz pomidorki.
- Całość polać oliwą/olejem, posypać solą z pieprzem i ostrożnie przemieszać.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl