Trwa ładowanie...
d2beujx
05-06-2020 08:20

Piersi z kurczaka pod pierzynką z fasolki

Przepis

Pierś z kurczaka możemy przygotować na wiele sposobów. Drobiowe mięso doskonale komponuje się z ziołami, warzywami czy serem. Tym razem na obiad proponujemy pierś z kurczaka pod smakowitą pierzynką.

d2beujx
3.0
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Na ile osób:

4

Getty Images
Źródło: Getty Images
Składniki
  • 2 szt. piersi z kurczaka
  • 3 szt. cebuli
  • 100 ml majonezu
  • 30 ml oleju
  • 1 szczypta kminku, majeranku, oregano
  • pieprz czarny, sól
  • 4 plasterki sera żółtego
  • 200 g zielonej fasolki szparagowej
  • 200 g żółtej fasolki szparagowej
Przepis

1. Fasolkę gotujemy w wodzie przez ok.15 min., aż stanie się miękka, po czym ją odsączamy i odstawiamy pod przykryciem.
2. Kroimy cebulę na półplasterki i wrzucamy ją na patelnię z odrobiną oleju. Podsmażamy do zeszklenia.
3. Do miseczki wlewamy olej, wsypujemy pieprz, sól, majeranek, oregano i kminek.
4. Piersi z kurczaka rozcinamy wzdłuż na 2 części.
5. Wkładamy do miseczki piersi i je marynujemy kilka minut.
6. Na inną patelnię kładziemy kurczaka i smażymy go z obu stron. Nakładamy usmażoną cebulę na piersi kurczaka i nakładamy na to majonez oraz po 2 plasterki sera żółtego.
7. Przykrywamy pokrywką i podsmażamy, aż się ser stopi.
8. Na talerz nakładamy fasolkę, po piersi kurczaka i resztę cebuli, której nie wykorzystaliśmy.

Przepis dodał użytkownik julia313

Piersi z kurczaka pod pierzynką z fasolki
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2beujx
d2beujx
d2beujx
d2beujx
Więcej tematów
d2beujx