Nuggetsy z kurczaka
Nuggetsy z kurczaka, czyli mięsne kąski smażone w złocistej panierce, są przepysznym obiadem, który z reguły lubią nie tylko najmłodsi. Szybki sposób na uprzyjemnienie posiłku dzieciom, ale też smaczna potrawa, którą możesz podać z rozmaitymi dodatkami. Najlepiej smakują zrobione samodzielnie.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
- 2 filety z kurczaka
- mąka pszenna
- 1 jajko
- sól himalajska do smaku
- pieprz czarny do smaku
- bułka tarta
- tłuszcz do smażenia
Filety pokrój w mniejsze kąski, następnie obtocz je w mące, potem w zanurz w roztrzepanym jajku wymieszanym z solą i pieprzem. Na koniec obtocz w bułce tartej. Wykładaj na patelnię z dodatkiem tłuszczu i smaż z każdej strony kilka minut do czasu, aż kąski kurczaka będą apetycznie złociste.
Zobacz także: domowa nutella z orzechów laskowych
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze