Chrupiąca przekąska do filmu. Koniec z gotowymi chipsami
Każdy z nas lubi pochrupać coś do filmu. Zazwyczaj są to niezdrowe chipsy, popcorn lub paluszki. Przygotowaliśmy dla was zdrowszą alternatywę. Pyszne chipsy domowej roboty. Zajmie wam to chwile, bo są robione w mikrofali i bez tłuszczu!
Dominika Czerniszewska
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia amerykańska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
- 4 ziemniaki
- sól
- papryka ostra
- oregano
Przepis
Ziemniaki obrać i zetrzeć na szatkownicy na cienkie plasterki. Ewentualnie pokroić na 2-3 milimetrowe plastry. Włożyć do miski z zimną wodą, dokładnie opłukać i osuszyć na papierowym ręczniku. Następnie wyłożyć talerz suchym, papierowym ręcznikiem i układać plastry. Posypać solą, papryką i oregano. Włożyć do mikrofali i grzać na najwyższych obrotach przez 3 minuty. Później przekręcić ziemniaki na drugą stronę i powtórzyć czynność grzania. Chipsy powinny być chrupiące i suche.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl