Chrupiąca przekąska do filmu. Koniec z gotowymi chipsami
Każdy z nas lubi pochrupać coś do filmu. Zazwyczaj są to niezdrowe chipsy, popcorn lub paluszki. Przygotowaliśmy dla was zdrowszą alternatywę. Pyszne chipsy domowej roboty. Zajmie wam to chwile, bo są robione w mikrofali i bez tłuszczu!
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
Okazja: |
- 4 ziemniaki
- sól
- papryka ostra
- oregano
Ziemniaki obrać i zetrzeć na szatkownicy na cienkie plasterki. Ewentualnie pokroić na 2-3 milimetrowe plastry. Włożyć do miski z zimną wodą, dokładnie opłukać i osuszyć na papierowym ręczniku. Następnie wyłożyć talerz suchym, papierowym ręcznikiem i układać plastry. Posypać solą, papryką i oregano. Włożyć do mikrofali i grzać na najwyższych obrotach przez 3 minuty. Później przekręcić ziemniaki na drugą stronę i powtórzyć czynność grzania. Chipsy powinny być chrupiące i suche.
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze