Trwa ładowanie...
d4e31yf
18-10-2021 09:59

Krążki cebulowe w cieście naleśnikowym. Genialna przekąska

Przepis

Krążki cebulowe idealnie nadają się na przekąskę. Amerykanie i Brytyjczycy się nimi zajadają. Krążki możemy podać z ulubionym sosem i chrupać do filmu. Świetnie smakują także w towarzystwie burgera czy nuggetsów.

d4e31yf
2.9
(12 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Rodzaj diety:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: ©krysq - stock.adobe.com
Składniki
  • cebula
  • 1 szklanka mleka
  • 1 jajko
  • 1,5-2 szklanki mąki
  • olej do głębokiego smażenia
  • sól i pieprz, ostra papryka, oregano
Przepis
  • Robimy ciasto z mleka, jajka i mąki. Doprawiamy. Ciasto powinno być nieco gęstsze niż na zwykłe naleśniki, żeby dobrze obklejało cebulkę.
  • Cebulę obieramy i kroimy na około jednocentymetrowe plastry. Środek plastra usuwamy tworząc krążki.
  • Rozgrzewamy olej w garnku lub frytkownicy, maczamy krążki dokładnie w cieście i wrzucamy na wrzący olej. Jak zaczną się robić rumiane odwracamy na drugą stronę.
  • Po usmażeniu wyjmujemy i układamy na papierowym ręczniku w którego wsiąknie nadmiar tłuszczu.
  • Podajemy póki jest ciepłe.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Krążki cebulowe w cieście naleśnikowym. Genialna przekąska
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4e31yf
d4e31yf
d4e31yf
d4e31yf
Więcej tematów
d4e31yf