Trwa ładowanie...
deacyw3
deacyw3

Kociołek rozmaitości dla zabieganych

Przepis

- Wystarczy wszystko pokroić i wrzucić do gara i trochę pogotować. Możecie zdecydować jaką gęstość zupy lubicie. Ja gotowałam zupę trochę dłużej, bo wolimy bardziej kremową konsystencję - pisze autorka bloga "Marta M.".

3.0
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Na ile osób:

4-5

Rodzaj diety:
Zdjęcie
Marta M.
Składniki
  • ulubiony makaron
  • 1 cebula, kostka
  • 3 cm świeżego imbiru, drobna kosteczka
  • 3 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
  • 3 bataty, kostka
  • 1 mała cukinia, kostka
  • garść szpinaku
  • 1 szklanka czerwonej soczewicy
  • 1 puszka mleczka kokosowego
  • sól, pieprz, chilli
  • 4 szklanki ulubionego bulionu
  • 1 łyżka przyprawy curry
  • 1 łyżeczka kurkumy
Przepis

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. W większym garnku podgrzewamy 2 łyżki oleju kokosowego i podsmażamy cebulkę. Dodajemy imbir, czosnek, cukinię i bataty. Podsmażamy chwilkę.

Dodajemy przyprawy: curry, kurkumę, chilli, sól, pieprz. Mieszamy. Dodajemy bulion, soczewicę, mleczko kokosowe. Doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy gaz i przykrywamy. Gotujemy około 20 minut, aż bataty zmiękną, smaki się połączą. Dodajemy szpinak. Zwiększamy gaz i tym razem bez przykrywki gotujemy kilka minut, aż zupa lekko zgęstnieje. Podajemy z makaronem.

Zobacz też przepis na dorsza w delikatnym cieście

Kociołek rozmaitości dla zabieganych
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
5
Share
deacyw3
deacyw3
deacyw3
deacyw3
Więcej tematów
deacyw3