Klasyczne ciasto dyniowe
Wilgotne, aromatyczne ciasto dyniowe z pewnością umili wam jesienne wieczory. Przepis jest banalnie prosty, a lista składników krótka.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Nagrzej piekarnik do 185 st. C.
- W misce utrzyj ciepłe masło z cukrem i cukrem waniliowym. Ucierając, dodawaj po jednym jajku.
- Do mikstury dorzuć purée z dyni i wszystkie przyprawy wraz z proszkiem do pieczenia i sodą. Mieszaj łyżką, aż uzyskasz jednolitą masę.
- Wsyp mąkę , posiekaną czekoladę i ponownie zamieszaj.
- Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia i wylej do niej ciasto. Posyp pestkami i piecz przez około 45 minut.
Więcej inspiracji na potrawy z dynią w roli głównej znajdziecie w książce "50 przepisów na dynię".
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze