Jajko sadzone na cebuli i pieczarkach. Solidna porcja
Najlepszy przepis na wiosenny obiad? Jajka sadzone, młode ziemniaki i duża miska mizerii lub sałaty ze śmietaną. Palce lizać. Marzena ma swój przepis na ten tradycyjny zestaw. Jajka sadzone na pieczarkach i cebuli. Koniecznie wypróbujcie taką wersję. Więcej pyszności na blogu "Kulinarna Maniusia".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
Pieczarki kroimy na kawałki i podsmażamy je na patelni. Odkładamy do miseczki. Następnie cebulę obieramy i kroimy w plasterki, dusimy ją na patelni (cebulę podlewamy wodą, aby nam zmiękła). Na patelnię z cebulą wkładamy pieczarki i dodajemy łyżkę oleju. Wbijamy jajka i smażymy je, aż się zetną (ja przykrywam patelnię pokrywką i zmniejszam gaz, aby się spód za bardzo nie zarumienił). Jajka posypujemy solą i pieprzem oraz pokrojonym szczypiorkiem. Podajemy z ziemniakami. Możemy także przygotować ulubioną surówkę.
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze