Czosnkowe tofu z brązowym ryżem i porem
Tofu ma wielu wielbicieli. Ten produkt może z powodzeniem zastąpić mięso. Wybierając tofu, warto zwrócić uwagę, by był to ser dobrej jakości. Jak go rozpoznać? Ma stałą, gładką konsystencję. Nie zbija się w grudki i nie rozpada. Można z łatwością go smażyć lub zmiksować na gładką masę i wykorzystać do sosu. Katarzyna proponuje tofu smażone z ryżem i porem. Więcej pyszności znajdziecie na "Kwelka gotuje".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
Kostkę tofu posmaruj pastą z czarnego czosnku i odstaw na godzinę (najlepiej na całą noc). Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Pora pokrój i podsmaż na oliwie. Tofu pokrój w kostkę i wrzuć na patelnię. Smaż jakieś 10 min. Na koniec dodaj ugotowany ryż, wymieszaj i dopraw do smaku.
Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek
src="https://d.wpimg.pl/1631309182--712966046/zupa.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze