Trwa ładowanie...
d68iw7e
d68iw7e

Czosnkowe tofu z brązowym ryżem i porem

Przepis

Tofu ma wielu wielbicieli. Ten produkt może z powodzeniem zastąpić mięso. Wybierając tofu, warto zwrócić uwagę, by był to ser dobrej jakości. Jak go rozpoznać? Ma stałą, gładką konsystencję. Nie zbija się w grudki i nie rozpada. Można z łatwością go smażyć lub zmiksować na gładką masę i wykorzystać do sosu. Katarzyna proponuje tofu smażone z ryżem i porem. Więcej pyszności znajdziecie na "Kwelka gotuje".

2.6
(5 głosów)
Oceń:
d68iw7e
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Czosnkowe tofu z brązowym ryżem i porem
Składniki
  • 250 g naturalnego tofu
  • 100 g brązowego ryżu
  • Por
  • Pasta z czarnego czosnku
  • Oliwa z oliwek
Przepis

Kostkę tofu posmaruj pastą z czarnego czosnku i odstaw na godzinę (najlepiej na całą noc). Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Pora pokrój i podsmaż na oliwie. Tofu pokrój w kostkę i wrzuć na patelnię. Smaż jakieś 10 min. Na koniec dodaj ugotowany ryż, wymieszaj i dopraw do smaku.

Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek

Czosnkowe tofu z brązowym ryżem i porem
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d68iw7e

Podziel się opinią

2
2
Share
d68iw7e
d68iw7e

d68iw7e
d68iw7e
d68iw7e