Buraczki na zimę. Lepiej zrób zapas, bo to jedno z najzdrowszych warzyw
Buraki można piec, gotować, smażyć, jeść na surowo, a także robić z nich przetwory, wypełniając naszą spiżarnię lub piwnicę na okres zimy. Buraczki z naszego przepisu będą doskonałe zarówno na ciepło, jak i zimno oraz do zupy.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Buraki ugotować do miękkości około 30 minut. Następnie obrać i zetrzeć na grubej tarce.
- Paprykę i cebulę bardzo drobno pokroić.
- W dużym garnku zagotować wodę z dodatkiem cukru, soli i octu. Dodać paprykę oraz cebulę gotować około 10 minut.
- Dodać buraki i gotować jeszcze 5 minut.
- Od razu jeszcze gorące nakładać do słoików.
- Pasteryzować około 20 minut.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze