Sałatka z zielonych pomidorów do słoika
Sałatka z zielonych pomidorów z octem i cebulką będzie świetnym dodatkiem do obiadu w czasie zimowych miesięcy. Przepis jest prosty i szybki. Szykujcie więc słoiki i do dzieła!
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Pomidory umyj i pokrój w plasterki, cebulę posiekaj. Warzywa włóż do słoików, dorzuć przyprawy, w miarę równo rozdzielając je między słoiki.
- Zagotuj wodę z octem, cukrem i solą. Gorącą zalewą wypełnij słoiki, zakręć i pasteryzuj 10 minut.
- Do pomidorowej sałatki można dodać plasterki marchewki, tylko warto ją wcześniej ugotować na półtwardo.
Przepis pochodzi z książki Małgorzaty Kalemby-Drożdż "Skarby ogrodu. Szczaw, mirabelki, zielone pomidory i inne pyszne rośliny"
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze