Zupa pomidorowa z soczewicą. Syci na długo
"Znana wszystkim pomidorówka, nieco urozmaicona, bardzo pożywna. Można zrobić jako zupę krem lub pozostawić bez miksowania. Ja wybrałam drugą wersję, lubimy widzieć, co zjadamy" - pisze autorka bloga Gotuj ze mną.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
Mięso zalać około 2 l wody, dodać przyprawy pogotować na wolnym ogniu około 30 minut. Warzywa pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Dodać pomidory obrane ze skórki, pokrojone w kostkę. Poddusić, dodać pomidory z puszki razem chwilę zagotować. Wlać całość do zupy (na tym etapie zupę możemy zmiksować), dołożyć soczewicę. Zupę gotować, aż soczewica zmięknie. Makaron przygotować według opisu na opakowaniu.podawać z zupą, można z tej opcji zrezygnować, według uznania. Zupę można doprawić śmietaną, jeżeli ktoś lubi, oraz natką pietruszki. Moja zupa jest w wersji dietetycznej bez zabielania.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze