Trwa ładowanie...
ycipk-3jaol9
ycipk-3jaol9

Zupa pomidorowa z soczewicą. Syci na długo

Przepis

"Znana wszystkim pomidorówka, nieco urozmaicona, bardzo pożywna. Można zrobić jako zupę krem lub pozostawić bez miksowania. Ja wybrałam drugą wersję, lubimy widzieć, co zjadamy" - pisze autorka bloga Gotuj ze mną.

Trwa ładowanie...
ycipk-3jaol9
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Zdjęcie
Gotuj ze mną
Składniki
  • 400 g pomidorów krojonych z puszki
  • 2 świeże pomidory
  • marchew
  • pietruszka,kawałek selera,por
  • 1 cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 szklanka soczewicy
  • sos sojowy
  • liść laurowy,ziele angielskie
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki
  • makaron ryżowy opcjonalnie
  • skrzydełko z indyka
Przepis

Mięso zalać około 2 l wody, dodać przyprawy pogotować na wolnym ogniu około 30 minut. Warzywa pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Dodać pomidory obrane ze skórki, pokrojone w kostkę. Poddusić, dodać pomidory z puszki razem chwilę zagotować. Wlać całość do zupy (na tym etapie zupę możemy zmiksować), dołożyć soczewicę. Zupę gotować, aż soczewica zmięknie. Makaron przygotować według opisu na opakowaniu.podawać z zupą, można z tej opcji zrezygnować, według uznania. Zupę można doprawić śmietaną, jeżeli ktoś lubi, oraz natką pietruszki. Moja zupa jest w wersji dietetycznej bez zabielania.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Zupa pomidorowa z soczewicą. Syci na długo
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
ycipk-3jaol9
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-3jaol9
ycipk-3jaol9
ycipk-3jaol9
ycipk-3jaol9
ycipk-3jaol9